JAG ÄR berörde på djupet

Redan långt innan tiden var inne för insläpp ringlade kön lång utanför Sofiakyrkan i Jönköping. Förväntningarna var på topp och spänningen låg i luften inför sista föreställningen av JAG ÄR. Och visst blev det en succé.

Passionsdramat JAG ÄR drog mängder med folk och inför sista speldagen var det många känslor som låg i luften. Under två timmar fick publiken följa med när de så välkända berättelserna från Bibeln fick liv på scenen. Med träffsäkert manus och finstämd musik förverkligades påskens drama på ett sätt som verkligen berörde på djupet. Trots att handlingen känns igen gick det nästan att ta på den känsla som fullständigt fyllde kyrkan under den dramatiska scenen när Jesus korsfästs och dör på korset. Modet, rädslan, sorgen och hoppet – ja, allt fick liv och träffade publiken med full kraft.

Gisela Sabel och Henrik och Maria Ydreborg har tillsammans lagt grunden för att levande berätta om påskens budskap. Joel Börjessons fantastiska insats i sin roll som Jesus är också väl värd att nämna. Hans gestaltning var oerhört trovärdig och hans blick och närvaro var svår att undgå.

Även Mikael Kullén som spelade Petrus, Susanna Cederqist som spelade Maria från Magdala och Axel Dahlin som hade rollen som Judas gjorde fantastiska insatser. Tillsammans med alla andra skådespelare bidrog de till ett drama som gick rakt in i hjärtat. Samspelet skådespelarna emellan var innerligt och äkta, vilket verkligen berörde publiken.

Men det som nästan berörde mest under den här kvällen var den kompakta tystnaden som låg över rummet. Alla var närvarande, där, i nuet. Vi fick verkligen uppleva påsken.