En efterlängtad mötesplats

Under temat »Rotad« samlade Livsväg hundratals unga vuxna som hade längtat efter att få lovsjunga och tillbe tillsammans.

Precis i samband med att corona-restriktionerna lättades hölls denna efterlängtade konferens för unga vuxna i Lötenkyrkan, Uppsala. Drygt 150 personer från Piteå i Norrbotten till Svalöv i Skåne var anmälda, och på de öppna kvällsmötena var det uppskattningsvis 250 personer som samlades.

– Helgen blev helt underbar. Jag inser hur mycket jag har saknat att få komma samman och prisa Gud på det här sättet. Jag känner mig så uppfylld och lycklig över att få ta del av detta. Jag saknar nästan ord, säger präststudenten Angelica Mörtzell som tillhörde planeringsgruppen.

– Det har varit så gott att få se så många unga vuxna tillbe Jesus och det ser ut som att undervisningen har landat väl. De som kommit fram och pratat har uttryckt en stor tacksamhet. Jag både hoppas och tror att denna helg ska bära rik frukt, fortsätter hon.

Angelica tycker att årets tema »Rotad« blev mitt i prick. Hon menar att tiden vi lever i kännetecknas av stor rotlöshet och att det är just av den anledningen mötesplatser som Livsväg behövs. 

– Den här helgen får fungera som en helg av påfyllnad för att sedan kunna gå ut och möta den samtid som vi lever i. Att vara ung vuxen och kristen är för många svårt då det är så mycket som vill dra i en åt olika håll. Då är det så viktigt att få komma till en sån här plats och dela gemenskap med många i samma ålder som också tror på Jesus.

Vidare hoppas hon att alla som besökte konferensen ska ha fått med sig verktyg för att bli stabilt rotade hos Gud i den vardag som de befinner sig i med allt vad den innehåller.

– Jag hoppas också att våra unga kristna runt om i Sverige ska se att de är del av ett så mycket större sammanhang med hängivna syskon i tron. 

My Nygren var en av mötesledarna och hon var också tagen av helgen och vad den fick betyda.

– Det var verkligen en fantastisk helg. Jag blev så berörd av att få lovsjunga ihop i en kyrksal full med folk och ledd av ett grymt lovsångsteam, av all fantastisk undervisning och hur Gud rört vid mig och andra under helgen. Det var verkligen en gemenskap som drog in människor, säger My och lyfter två speciella höjdpunkter från konferensen:

– Panelsamtalet på lördag förmiddag, då det kom in massor av superspännande frågor och vi hann bara ta en liten del av dem. Och lovsångsmässan sent på lördag kväll. Där gjorde Gud verkligen sin grej.