Poddtips

Teologi, starka vittnesbörd och samtal om livet. Nedan tipsar vi om nio kristna podcasts.

Whoa That’s Good Podcast

Podd på engelska. Sadie Robertson Huff är för många ett välkänt ansikte från USA efter att hennes familj deltagit i dockysåpan Duck Dynasty. Sadie driver en podcast där hon bjuder in välkända kristna amerikaner för att prata om tro. Sadie är en riktig glädjespridare och det är otroligt uppmuntrande att höra när hon och hennes gäster delar historier och starka vittnesbörd från sina liv. 

Bible Project 

Podd på engelska. Från början en serie animerade videor som vill hjälpa människor uppleva hela Bibeln som en sammanhängande historia som leder till Jesus. Dessa har blivit omåttligt populära på Youtube och finns sedan några år tillbaka i formen av en podcast. Duon Tim Mackie och Jon Collins utgör ett exceptionellt team för att pedagogiskt leda lyssnaren till större förståelse och aha-upplevelser.

Apologia­podden

Vill du gnugga tankeknölarna och bli bättre på att sätta ord på varför du tror på vissa saker? I Apologiapodden guidar programledare Martin Helgesson tillsammans med gäster i olika ämnen som är aktuella i debatten. Kan man tro på jung­frufödseln, var är Gud i en värld av lidande och hur rustar du dina barn apologetiskt? Dessa och många fler ämnen diskuteras och analyseras.

Helt ärligt med Sebastian Stakset

Drivs av Sebastian Stakset som har genomgått stora förändringar i livet. Från missbruk och leadsångare i hiphopgruppen Kartellen, till att nu sprida det glada budskapet över hela Sverige. I podden träffar han både kända och okända namn inom Sverige för att ha ärliga samtal om livet. 

40 minutes in the Old Testament/30 minutes in the New Testament

Poddar på engelska. Dessa två poddar har samma utgivare, nämligen »1517. Christ for you«. Vill du djupdyka i antingen gamla eller nya testamentet och verkligen gå på djupet i skrifterna? Då är dessa poddar för dig! Stanna 40 minuter i gamla testamentet eller 30 i nya för att förstå kontexten och den samtida historien, ofta med en gnutta humor.

As For Me And My House

Podd på engelska. Drivs av det unga paret Milena och Jordan Ciciotti som pratar om både högt och lågt. Mycket fokus ligger på familjen och hur man gemensamt kan närma sig Gud, men de har också bibelstudier och livsbetraktelser från vardagen. Vissa poddavsnitt finns också i videoformat på Youtube.

Bönernas Bön

Prästen Olivér Joób, utbildad vid Johannelund och medlem i EFS, undervisar om bönen Vår Fader. Vartannat avsnitt är undervisning på evangelisk-luthersk grund, och vartannat är ekumenisk undervisning. Att dyka ner djupt i den bön som Jesus lärde oss att be kan aldrig bli fel.

There’s hope

Drivs av sångerskan och låtskrivaren Therése Sandström med artistnamnet »Hope«. Hon berättar om olika tillfällen i livet där Gud har gripit in och hjälpt henne på olika sätt. Med podden vill hon sprida just hopp.

FFG-­podden

En podd som ges ut av Församlingsfakulteten i Göteborg. Podcasten är en salig blandning av intervjuer, föreläsningar och predikningar som fakulteten har tillgång till. En mängd olika människor, tankar och idéer får plats i podden vilket gör den härligt bred och lättillgänglig.