»Sjung för livet« till förmån för situationen i Tigray

För tredje året i rad tar Lutherska missionskyrkan i Göteborg ton för att stödja EFS mission. Den här gången en kortare variant, digitalt via Youtube.

Initiativtagaren Sven Fridolfsson hoppas att engagemanget för den efterfrågade psalmgalan kan vara lika stort som föregående år, trots att varken församlingen, kören eller orkestern kan samlas fysiskt på samma sätt. 

– En av de stora upplevelserna har annars varit den mäktiga församlingssången, från en fullsatt kyrka, i kombination med den stora orkestern. Förra året var vi i Johannebergskyrkan där det var fullsatt och vi lyckades samla in 150 000 kr till EFS mission. Detta var i januari, precis innan pandemin bröt ut, säger Sven Fridolfsson. 

I år är insamlingen till förmån för situationen i Tigray i norra Etiopien där tusentals människor har drivits på flykt på grund av krig.

– Vi brukar ringa EFS internationella missionssekreterare Erik Johansson och fråga var vår insamling skulle göra mest nytta. I år tyckte han att det var lämpligt att insamlingen skulle gå till Tigray.

Sven är dirigent för orkestern och leder, tillsammans med sin fru Johanna, Lutherska missionskyrkans kör. Inför psalmgalan har de spelat in symfoniorkestern, som består av cirka 40 musiker, samt medverkande solister i omgångar. 

– Det är fokus på fastan och påsken och vi kommer att spela en del kända påskpsalmer. Tanken är att det ska vara tillgängligt. Rebecka Bramsved är konferencier under kvällen och vi hoppas att de som tittar ska känna sig berörda, tilltalade och manade till att ge till EFS mission. 

Länk till psalmgalan kommer finnas på EFS Play, och på EFS i Göteborgs hemsida www.lutherska.nu. Det går också bra att söka på Lutherska missionskyrkan Göteborg på Youtube.