En växande dröm – samla barn och unga

Växt är något vi alla upplever i och under våra liv. Vi växer rent fysiskt från barn till vuxen, men förhoppningsvis växer vi mest som människor och som lärjungar. Jag förknippar växt med liv och nu när vi fick in de sista siffrorna för årsredovisningen var växten ett faktum; Salt har under föregående år vuxit både i antal föreningar och i antal medlemmar. Fantastiskt roligt! Genom alla dessa människor och sammanhang får vi ta del av just liv och Jesusglimtar från hela landet. Jag tilltalas av tanken att vi gör det här tillsammans för att barn och unga ska få lära känna Jesus.

Men än är vi inte klara på långa vägar. Vi skulle kunna vara närmare 10 000 medlemmar om bara alla EFS-föreningar bedrev sin barn- och ungdomsverksamhet inom ramen för Salt så som det beslutades på årsmötet i Sundsvall 2005. Hur når vi dit? Visst finns det hinder och saker som känns svåra, men låt oss hjälpas åt att se möjligheterna och göra det bästa av utmaningarna. I dag växer vi dessutom utanför EFS-sammanhangen så drömmen om att få samla många barn och unga kring evangeliet lever i allra högsta grad!

Men jag tänker att det inte är huvudsakligen växt i antal som är relevant även om det är roligt att vara många. Allt för ofta fastnar vi i att vara många är ett kvitto på att någonting är lyckat och det är inte alltid sant. Vi behöver tillsammans bli bättre på att hjälpa barn och unga till växt i sitt lärjungaskap. Vi måste bli frimodigare att rusta barn och unga i en tro som bär långt efter att den trygga gemenskapen i ungdomsgruppen luckrats upp. För hur kan vi be Gud om fler barn och unga när vi inte lyckas förvalta dem han sänder i vår väg?

Jag utmanas av uppdraget. Jag vill kavla upp ärmarna och tillsammans med alla er som jobbar med barn och unga göra allt som står i min makt för att inte behöva se fler glida bort från den kristna gemenskapen. Istället tror jag vi ska förbereda oss för skörd.