Årets »Se Be Ge« närmar sig

Fjolårets »Se Be Ge« blev en succé och drog in närmare 1.8 miljoner kronor. Snart är det dags igen och nu riktas vårt fokus mot förföljda kristna.

28 september är ett datum att boka in i era kalendrar. Då är det dags för årets »Se Be Ge« som sänds på efsplay.nu. I år fokuserar programmet på att ge stöd och hjälp till förföljda kristna och andra minoriteter. 

EFS internationella missionssekreterare Erik Johansson förklarar varför insamlingssatsningen »Se Be Ge« är så viktig: 

– Det handlar om att rädda liv, tydliggöra situationen och visa att andra förföljs för sin tro. Våra kristna syskon lever i oerhörd utsatthet som är svår att sätta sig in i för oss i trygga Sverige. När man vet att man blir trakasserad och hotad av medmänniskor i ens närhet, när man vet att det inte finns något stöd från polis och myndigheter, då är man helt utlämnad. Vi talar om att vi är systrar och bröder i Kristus, men vad betyder det? Vad är det att vara syskon? Är det bara fina ord som vi slänger oss med? Betyder det något på riktigt? Om vi menar det på allvar, så borde det få konsekvenser, säger Erik och fortsätter: 

– Det vi kan göra är att vara med och ge resurser så att människor kan leva sina liv med allt de behöver. Och en väldigt viktig sida är att tala om det, berätta för omvärlden att detta är en verklighet. Det handlar om att påminna vår regering och politiker om att inte tappa det här perspektivet, men också om att tala om för våra kristna syskon att vi vet vad som händer, säger Johansson.