Helanden under konferensen

Ingrid Caesar, 68 år, blev helad från skolios under årskonferensen.

Ingrid Caesar, medlem i EFS-kyrkan i Ängelholm, har haft besvär med en snedvriden ryggrad sedan gymnasiet. Små sysslor som att knyta skorna och att sitta still har varit ansträngande. I yrket som lärare böjde hon ofta ryggen för att hjälpa elever, vilket gjorde så att besvären blev värre. Smärtan lindrades med starka tabletter, massage och regelbundna besök hos sjukgymnaster. Men efter EFS årskonferens vände situationen.

– Jag lyssnade på Cornelia Forsbergs seminarium där hon gav ett kunskapens ord och bad för att: »Herren skulle räta många ryggar«. Jag satt och lyssnade och var med i bön men tänkte inte att det gällde mig. Helt plötsligt hände något i höften och mitt högra ben rörde på sig. Jag tänkte: »Vad är det som händer«. Dessutom har jag haft en stenhård muskel vid ryggraden men den finns inte kvar på samma sätt. Jag har blivit rak i kroppen.

Ingrid kände en lätthet i hela kroppen och ville försäkra sig om att hon verkligen var helad. Hon böjde sig rakt ned utan någon smärta och kunde även knyta sina skor utan att höften låste sig. Hon har dessutom kunnat gå runt i matbutiken i över en timme och sedan köra hem utan att känna någon smärta. 

– Det som chockade mig var att detta hände när jag lyssnade på sändningen i efterhand. Herren är inte beroende av tid och rum och det blev så påtagligt att Han vill vidröra sitt folk. Detta handlar inte om mig i första hand, utan det är en uppmuntran till alla om att loppet aldrig är kört.

Vi kan även rapportera om ytterligare ett helande då Herren vidrörde en mans högra öga. Han blev helad från gråstarr och näthinneavlossning när han bad och kände att det »knäppte till« under årskonferensen. Helandet bekräftades sedan under ett läkarbesök som ägde rum kort efter konferensen.