Vindarna från väst inspirerar

Andlig fördjupning under resa för EFS Västsveriges medarbetare.

Under en vecka i höstas åkte en härlig grupp medarbetare från Västsverige (samt ytterligare några ressugna personer) till Irland för att följa i St Patricks fotspår. Resan leddes av Per-Eive Berndtsson och Maria Smeds. Under veckan besöktes Dublin, Hill of Slane, Galway, Giants Causeway, Cliffs of Moher, klostren i Clonmacnoise och Glendalough samt många andra mycket intressanta platser.

En av resans höjdpunkter var när gruppen besteg Mount Slemish, ett berg där St Patrick vaktade får då han hölls som slav på Irland. Väl uppe på toppen möttes gruppen av en mäktig vind som slet i kläderna och dränkte ljudet av allt som sades. Men det hindrade dem inte att tillbringa en stund i bön för Sverige – en mäktig och omvälvande upplevelse. Resan fylldes av skratt, många långa och goda samtal, och andlig fördjupning i form av undervisning och tillbedjan.

För den som är sugen på att höra mer om resan och St Patrick har Per-Eive skrivit en bok om den keltiska kristendomen, Vindarna från väster: lärdomar från den keltiska kyrkan. Inom kort kommer även en film från resan.