»Sedan dess har jag varit övertygad«

Linda Hallgren upplevde ett starkt gudsmöte som tonåring. Nu arbetar hon för att barn och unga ska få möta Jesus i Lutherska missionskyrkan i Göteborg.

I ett hörn på Vasagatan i Göteborg ligger Lutherska missionskyrkan, dit Linda Hallgren gick på gudstjänst en dag hösten 2021. Efter gudstjänsten kom en i församlingen fram och sa att de sökte en ungdomsledare. Så småningom blev hon erbjuden en tjänst, men hamnade då i ett dilemma. Linda väntade nämligen svar på en ansökan till en skola i Frankrike. Skulle hon tacka ja till församlingsjobbet eller vänta på besked från skolan? I sina böner lämnade hon det till Gud, och upplevde då att hon skulle tacka ja till församlingstjänsten. Bara två dagar senare fick hon beskedet att hon inte kom in på skolan. Det är inte första gången hon upplevt hur Gud talat.

Linda är uppvuxen i en familj där den kristna tron alltid var närvarande men inte särskilt aktiv. På senare tid har hon insett hur hon fick del av Jesus som barn.

– När jag har varit på olika samlingar och hört bibelberättelser har jag alltid fått upp mycket bilder i huvudet, men inte vetat varför. Jag insåg för några månader sedan att bilderna kommer ifrån en barnbibel med akvarellmålningar som min mamma läste för mig när jag var liten.

Linda kunde berättelserna men funderade inte så mycket över Gud och vad han betydde för henne. I tonåren gick hon i konfirmation och fick ett starkt gudsmöte. Under en andakt hörde hon en stark vind inne i kyrkan, men ingen annan hon frågade hade hört något. När hon pratade med en ledare, hjälpte han henne att förstå att det var Gud som hade visat sig för henne.

– Sedan dess har jag varit övertygad.

Under resten av tonårstiden blev läger, församlingens ungdomsgrupp och den kristna skolgruppen viktiga. Särskilt läger skapade en rytm i livet och blev en plats där hon mötte många vänner. 

Församlingen i Lutherska kännetecknas av sitt stora musikarbete, som till största del drivs av ideella krafter. Musiken är ständigt närvarande även i Lindas liv, även om det inte ingår i hennes tjänst. Hon beskriver sig som en musikberoende person som ofta upplever frid i ljudet från olika instrument. Hon älskar lovsången i församlingen och känner sig ödmjuk inför att få spela tillsammans med alla de fantastiska musiker som är med. Den mesta av Lindas arbetstid ägnas åt möten med barn, föräldrar, tonåringar och unga vuxna. Hon vill skapa en plats dit barn och unga får komma och uppleva att de inte är ensamma i sin tro, utan att det finns jättemånga som tror precis som dem. 

– Jag vill att barn och unga, precis som jag fick, ska få möta Jesus. Jag vill visa på Jesus för dem. Jag tycker det bästa med mitt jobb är att få träffa så mycket människor och bli en del i deras liv.