Nu svänger det igen

I nästan 25 år har Göran jobbat som överläkare i fjällvärlden. Nu återvänder han med jazzbandet Gospel Stompers.

Göran Wemmeborn är bosatt norr om Kristianstad tillsammans med sin fru Gunnel. Han har varit mer eller mindre aktiv i EFS under hela sitt 87-åriga liv, först i den nu nedlagda föreningen EFS Skivarp, sedan på de orter han arbetat som läkare. 

– Efter några år som yrkesverksam läkare fick jag höra att de hade svårt att rekrytera vårdpersonal till Norrlands inland. Vi bestämde oss för att flytta norrut och för såväl min fru – fysioterapeut – som för mig var det bara att hoppa in i tjänst och ta dygnet runt-ansvar utom under semestern.

Under de kommande åren bodde familjen i fjällen och Göran fick vara med om många spännande upplevelser – allt från dramatiska sjuktransporter till möten med världsmästare i utförsåkning. Sedan 15 år bor Göran och Gunnel återigen i Skåne, där han på äldre dagar har återfått kontakt med några vänner som är med i 7-mannabandet Gosepl Stompers.

– Det är ett fantastiskt band med medryckande musik. Efter en konsert i Glimåkra kyrka pratade vi om hur fint det vore att anordna en turné i fjällvärlden där jag har många kontakter.

Sagt och gjort bestämde de sig för 1,5 år sedan att ordna en fjällturné. Men Göran drabbades av cancer och behövde opereras och turnén fick ställas in. Nu i sommar är det äntligen dags. 

– Att få turnera med mina vänner i Gospel Stompers är fantastiskt för mig. När trombonisten drar ett soloparti, då är det världsklass. I sommar kommer vi besöka Arjeplog, Arvidsjaur och Tärnaby mellan den 26 och 28 juli. Jag tänker dela lite anekdoter från mitt liv i fjällen och det blir såklart svängig musik. Jag vet inte hur länge jag kommer att leva med tanke på cancern, så vi kör på nu medan det går. Men jag upplever total frid hos Gud – han bär i allt.