Hope for this nation tror på ett förvandlat Sverige

De reser från stad till stad, samlar Guds folk och ber ner himlen genom lovsång och tillbedjan. Ekumeniska Hope for this nation tror på väckelse i vårt land.

Väckelse är när församlingen på djupet förstår hur mycket Gud älskar och inte kan hålla tyst om det. När vi blir märkta med den kärleken bubblar det över, då kan Gud göra det han ska med våra liv. Andra människor kommer till tro som en fantastisk konsekvens av att vi älskar Jesus, säger evangelisten Cornelia Forsberg.

Hon ansvarar för teamet tillsammans med lovsångsledaren Sanna Välipakka. Tillbedjansrörelsen Hope for this nation (hopp för den här nationen) är frukten av en böneperiod för fyra år sedan, då Cornelia och Sanna sökte Guds ansikte och fick möta honom på ett nytt sätt. Snart smittade livet med Gud av sig till deras omgivning och blev till en ny kallelse. Sedan drygt ett år tillbaka jobbar Cornelia med Hope for this nation på heltid. I teamet finns 23 personer från olika samfund, bland annat EFS, Svenska kyrkan och pingströrelsen. Lovsångare, predikanter, förebedjare och dansare är alla planterade i församlingar runt om i landet. Enheten i Kristus är en del av rörelsens dna.

– Vi tror att den enhet som Jesus ber om i Johannes 17 är nästa steg för att vi ska få se den väckelse vi längtar efter i vårt land. Det betyder inte att vi måste vara ett enda samfund, men när vi blir bjudna till en kyrka vill vi att alla kristna på den platsen ska vara välkomna. Vi ser gång på gång hur Gud själv kommer med sin härlighet när vi börjar tillbe honom tillsammans. Och där Guds närvaro är sker också helanden och mirakel.

Vad får ni vara med om?

– Väldigt mycket befrielser. Bojor knäcks och människor som varit kristna länge blir väckta. De får ett möte med Gud och får tillbaka den där första kärleken. Vi ser också fysiskt helande och glädje i den helige Ande.