Höllviksstrand – mer än vacker utsikt

Med Öresund alldeles utanför grindarna, en vy inramad av tallar och ut över stranden syns Öresundsbron vid horisonten. Höllviksstand är en oerhört fin plats att vara på, men EFS-gården erbjuder mycket mer än så.

Belägen som den är i ett av Sveriges verkliga sommarparadis finns Skanör och Falsterbos oändliga vita sandstränder bara någon kilometer bort. Och Ljunghusens minst lika fina stränder breder ut sig alldeles intill. Men EFS-gården erbjuder mer än sol och bad. Anton Flood är kaplan på gården i sommar, och förutom att hålla i gudstjänsterna finns han tillgänglig för samtal och deltar naturligtvis i barn- och ungdomslägren. Han berättar att kapellet ständigt håller öppet, inte bara för gudstjänsterna på söndagarna och andakterna utan så att enskilda dra sig undan för en stund i bön.
– Här är Gud, här får jag vara den jag är och här får jag komma till ro, säger Anton när vi träffas och fortsätter:
– Vi har ett fantastiskt bra läge, rofyllt och lite avskilt från stadsbruset. Och verkligen strandnära. Vi har ett välfyllt sommarprogram. På torsdagar har vi cafékvällar med andakt och på fredagar volleybollkvällar. Vi vill bjuda in ungdomar till att spela men också att bara hänga. Och så bjuder vi på korv, säger Anton.

Han hoppas att Höllviksstrand får bli en mötesplats, också över gränserna, mellan olika åldrar, personer med olika bakgrund och från olika samhällsklasser.
– Vi har även undervisningsdagar som till exempel lördag 9 juli med Jan Sköld och konserter som den med Bengt Johansson den 17 juli – för att nu nämna några.

Anton berättar att renoveringen av gården sker löpande och att samtliga rum nu är nyrenoverade och fräscha. Märtas Café, som även finns inne i Höllviken och i hamnen står för serveringen, allt från dagens lunch till trettiotvå olika sorters glass.
– Som kaplan vill jag verkligen finnas där för människor och verka för att Höllviksstrand blir en plats där Gud möter olika behov.

För mer information besök www.hollviksstrand.com