Gud går inte i pension

Guds hjärta blöder för vårt folk, ja, för alla folk. Tillsammans med honom längtar vi efter att vårt folk ska få lära känna Jesus. Det vore inte svårt att fylla sin sista ledare som missionsföreståndare för EFS enbart med citat från Guds ord som målar Jesu kärlek och Guds längtan. Några exempel bara: Guds rike är nära. Guds son har uppenbarats för att utplåna djävulens verk. Gud vill att alla människor ska bli räddade. Så älskade Gud världen att han utgav sin ende Son. Jag har kommit för att de ska ha liv, liv i överflöd. Åt mig har getts all makt … gå därför ut och gör alla folk till lärjungar. Kristi kärlek lämnar mig inget val … Jag ber er å Kristi vägnar: låt försona er med Gud.

Det är en ära och en kallelse att få vara missionsföreståndare och i sin titel få bära uppdraget från den Store missionsföreståndaren. Han som inte blir trött, inte tappar perspektivet, inte sliter med sin kluvenhet, som inte blir 65 – utan är evigt ung, som alltid lever för att be för oss, aldrig ger upp om oss, aldrig kommer att sluta kalla på oss och vänta på oss. Dessutom vill Han göra oss till redskap för sin kärlek och sitt rike.

Må Gud ge oss en djupare nöd för vårt lands frälsning och samtidigt en djupare glädje över Jesus. Läget är allvarligt, för allt för få finner tro på Kristus och bevaras i sin tro, till evigt liv – men vår drivkraft är den seger Jesus vunnit, det Gudsrike han ger oss, hoppet om hans nya värld. Vi motiveras av den försoning Jesus åstadkommit, som för alltid ger oss tillträde till nåden, hoppet och förvandlingen. Titlar och anställningar har bäst före-datum, men kallelsen och uppdraget består. Tänk att få följa Jesus vidare i livet. Ditt är riket, din är makten och äran.