En dag i rörelse

Årets »Riktad«, EFS Sydsveriges och Salt Sydsveriges konferens, blev en dag i rörelse i samspel med Gud och varandra. Man fick höra om vad det innebär att vara en missionsrörelse, en Jesusrörelse, en lovsångsrörelse, men även om hur man är en pionjärrörelse. Undervisningen från talarna Martin Alexandersson från EFS Sverigeavdelning, Mark Cotterill från Frälsningsarmén i Helsingborg och Lennart Hall från David media gav deltagarna mycket att fundera på. Lovsången och bönen berörde på djupet.

Dagen avslutades med att det populära Café Hembakat dukade upp inte mindre än 15 olika bakverk till fikat efter gudstjänsten. Deltagarna fick då möjlighet att reflektera över dagen och samla ihop sina tankar för att ta dessa med sig hem till sina lokala sammanhang. Det blev en dag i rörelse – även i tanken.

Varför valde du att komma till Riktad?

– Det är spännande att få tala om lovsång kopplat till evangelisation och pionjärarbete. Lovsången tar oss till källan, Jesus, och ger oss den drivkraft vi behöver. Jag har själv blivit utmanad i dag. Så det har verkligen handlat om att ge och ta, säger Lennart Hall, en av talarna.

Vad har Riktad gett dig?

– Jag har länge bett över hur jag kan tjäna människor. Jag kom till Riktad för att få inspiration, men trodde inte att jag skulle få mitt bönesvar här. Jag har fått en nöd för människorna hemma i Hörby. Det känns som om något stort är på gång, Ania Andersson från Hörby.