Diakonen Daniel dejtar via SVT

Med nyfikenhet och viss nervositet ser Lötenkyrkans nytillträdde diakon fram emot hösten. Daniel Norqvist är inte bara ny på jobbet, han är också aktuell som en av dem som söker kärleken i andra säsongen av SVT:s serie Tro,
hopp och kärlek.

Programmet, som nyligen börjat visas på SVT, hörde av sig till Daniel som, efter viss tvekan, tackade ja.
– Tanken att få lära känna fem tjejer och dejta dem samt få en chans att presentera diakoni i teverutan kändes som en spännande utmaning. Ofta blir det prästen som syns, berättar han. 

Nu återstår endast nervositeten över hur de klippt alla avsnitt.
– Vi får se första avsnittet innan om vi vill, men jag kommer titta tillsammans med svenska folket. Det känns jättepirrigt. Under inspelningen ville de gärna sätta oss i olika fack. Jag fick bli den coola killen, vilket jag inte alltid gick med på att vara, men vi är många som haft starka viljor i detta så det ska bli spännande att se resultatet.
För Daniel är det viktigt att värna sitt ämbete som representant för kyrkan.
– Om jag skulle göra bort mig i programmet så går det ut över min tjänst som diakon, skulle jag hitta kärlek så är det som Daniel jag gör det.

I början av september välkomnades han till sin nya tjänst som diakon i Lötenkyrkan, Uppsala. I samarbetskyrkan finns nu två diakoner och hans främsta uppgift blir att presentera evangeliet för unga.
– Jag ser fram emot att starta igång ungdomsverksamheten igen, sätta min prägel på det och jag vill gärna jobba med samarbeten mot samhället i stort, såsom skola, polis och socialtjänst.