Äktenskapskurs på puben

I EFS Västsverige har vi under året fått se Gud verka, genom bland annat äktenskapskursen och bönekursen.

När puben O’Learys i Falköping öppnar upp dörrarna för en kväll med Äktenskapskursen, är det upplagt som en romantisk kväll då paren får gå på dejt. De äter tillsammans, ser varandra i ögonen och samtalar. Kvällen inleds med mat och sedan är det undervisning. Det är inte tal om några gruppredovisningar, paren samtalar endast med varandra. Prästen i Warenbergskyrkan Per-Erik Aronsson och hans fru Nathalie, som också själva deltar i kursen, har länge burit på visionen att kunna erbjuda en äktenskapskurs för par i församlingen men också för andra par i Falköpingsbygden. 

– Först trodde jag inte att kursen skulle bli av, det var bara tre par anmälda när anmälningstiden hade gått ut. Men när kursen började så var vi totalt nio par och veckan efter var vi tio par. Det har helt enkelt blivit succé, berättar Per-Erik. 

För att tröskeln till kursen skulle vara låg för par som inte är kyrkvana valdes en neutral mark. Att då ha den på O’Learys som är känt i Falköping och dessutom har bra mat och många TV-skärmar är perfekt för Äktenskapskursen eftersom kvällen inleds med mat och sedan sker undervisningen via film.

Per-Erik berättar vidare att något som berört särskilt var temat förlåtelse. Paren längtar nu till torsdagskvällarna och man har börjat rekommendera kursen för sina vänner. En kvinna berättade att hon har tipsat hela sitt tjejgäng och de har nu börjat bearbeta sina män att delta nästa gång. 

– Samarbetet med O´Learys har också fungerat otroligt bra. Planeringen är redan igång för nästa kurs.

Äktenskapskursen består av sju tillfällen. Det kostar inget att arrangera den, men man behöver köpa in deltagarhäften och ledarhäfte. Allt finns på Alpha Sveriges hemsida.