Luthagård, i hjärtat av Dalsland

En plats för att se och uppleva Guds närvaro.

I mitten av augusti fick jag den stora förmånen att börja på Luthagård som dess föreståndare. Efter att under många år burit på en vision om en gård som Luthagård, så känns det fantastiskt att nu få vara här. Jag brinner för att ge människor möjlighet till dagar av helande, upprättelse och stillhet inför Gud. Luthagård är en sådan plats. Tidigare föreståndare har banat väg genom att be för platsen.

Kyrkan, med fondfönster mot sjön Lilla Le, är så vacker och det riktigt känns att den är »inbedd«. Här finns möjlighet att fira gudstjänst, mässa, andakt, eller att bara vara i närvaron av den Gud som vill närma sig oss när vi närmar oss Honom.

Luthagård i Dals Ed är en helt fantastisk plats. Hit kan du komma med din konfirmandgrupp, din ungdomsgrupp, ditt medarbetarlag eller ensam för några dagars egen tid med Gud. Vi har också familjeläger, barnläger och pensionärsläger. I mån av plats erbjuder vi övernattning till vandrarhemspris.

Många grupper och enskilda har redan hittat till Luthagård genom åren och självklart kommer denna verksamhet att fortsätta. Detta med nya och »gamla« grupper, men vi kommer även att inbjuda till bland annat Hela Hela Människan-dagar i samarbete med Helhet genom Kristus.

Över påskhelgen anordnar vi Påskdagar på Luthagård, i år med Eskil Hofverberg som huvudtalare. Vi vill även få en mer regelbunden verksamhet i Luthagårdskyrkan och kommer till en början att inbjuda till »Öppen Himmel« en torsdag i månaden, kvällar med lovsång, undervisning och tillfälle till förbön.

Du som vill boka gården, för din grupp eller för dig själv, eller anmäla dig till Hela Hela Människan-dagarna eller Påskdagarna är välkommen att höra av dig på telefon till 0731–570917 eller via mail till berit@efsvast.se.