»Det har blivit spännande att dela evangeliet«

Ingrid och Yngve Josefson har fått ny glädje och inspiration att dela sin tro efter kursen Träning för att dela evangeliet.

Paret Ingrid och Yngve Josefson anslöt sig till kursen för att de upplevde att det var svårt att vittna om sin tro. 

– Jesus har gett oss ett uppdrag att gå ut med evangeliet, kan man då få hjälp via en kurs är det ju kanon, konstaterar Ingrid. 

Träning för att dela evangeliet (TFDE) är en distanskurs online via Zoom. Ledare för kursen är Martin Alexandersson och Mikael Artursson på EFS Sverigeavdelning.

– Upplägget har varit mycket givande och vi har fått både ny glädje att dela vår tro samt verktyg i hur man kan göra, säger Yngve och Karin fyller i: 

– Ledarna var mycket intressanta att lyssna till, de har stor erfarenhet och backar inte för faror och det svåra.

Kursen innehöll undervisning och tips hur man möter olika människor: i familjen, grannar, de man inte känner, samt de som bekänner sig till andra religioner. Deltagarna har fått träna på sitt eget vittnesbörd, tänka igenom sina motiv och samtala i grupper. Vikten av bön och att vara ledd av den Helige Ande har också lyfts fram. Att kursen var helt digital upplevde paret Josefson inte som något problem. 

– Detta blev ett bra sätt att nå ut till många med det viktigaste uppdrag som vi fått av Jesus. Är man ovan vid Zoom kan man alltid ha en teknisk person bredvid sig i starten. Men det är inte svårt, säger Yngve. 

Efter kursen har vissa saker förändrats för paret: 

– Våra böner för ofrälsta har blivit mer målinriktade, och det har blivit spännande att dela evangeliet och tala om Jesus. Vi gör det oftare än före kursen, säger Ingrid.

Nästa kurstillfälle startar 29/8, sista anmälningsdag 26/8. Mer info hittar du på efs.nu/tfde