Brinner för körformatet

Mikaela Häger vill ge tillbaka den gåva hon själv har fått till barn och ungdomar.

Efter att enbart ha jobbat hem-ifrån i drygt ett halvår fick Soul Childrens vikarierande koordinator Mikaela Häger äntligen träffa sina kollegor fysiskt på höstens upptaktsträff på Sigtunastiftelsen för EFS och Salts personal.

 – Det var fantastiskt. I videomöten kan man få en viss bild av en människa, men att ses fysiskt blir något helt annat. Det vart nästan lite som en skolstart – det var pirrigt att äntligen få träffas, säger hon.

Mikaela, som även jobbar som verksamhetschef för Svenska Gospelverkstaden, har själv kommit till tro genom musiken och brinner nu för att ge tillbaka den gåva hon själv fått till barn- och ungdomar.

– Musikgrupper och körer är ett bra sätt att få växa i sin egen tro och få möta Jesus på ett tydligt sätt i sångerna, men också i gemenskap med andra. Jag upplever att jag har blivit utrustad för min roll och jag är ödmjuk inför förmånen att få arbeta för att andra ska få uppleva detta.

Konceptet Soul Children kommer ursprungligen från Norge. I Sverige är det Salt och Equmeniakyrkan som tillsammans driver körrörelsen som riktar sig till tweens mellan 10 och 16 år.

– Vår vision och förhoppning är att unga genom Soul Children ska få växa musikaliskt, socialt och andligt i den kristna kyrkans tro.