»Alla Sveriges kommuner ska ha en Alpha«

Prästen Marie-Louise Nilsson kliver in som ny nationell ledare.

Alpha hjälper kyrkor att leda människor till tro genom kurser och är numera ett etablerat koncept över alla samfundsgränser runt om i världen. Alpha grundades på 70-talet i Holy Trinity Bromptom Church i London och har funnits i Sverige sedan 90-talet. Nu har Alpha Sverige klivit in i en ny fas när Marie-Louise Nilsson, präst som jobbat många år inom EFS, tog över som nationell ledare efter Carl-Henric Jaktlund den 16 oktober. Hon är förväntansfull inför det nya uppdraget.

– Det känns helt fantastiskt roligt och spännande, men jag känner även lite bävan nu när jag axlar den nya rollen. Vi har en vision om att det ska finnas minst en Alpha-kurs i alla Sveriges 290 kommuner till 2033, ungefär 2000 år efter Jesus uppståndelse. Vi kommer också satsa på nya filmserier och Alpha Youth, berättar Marie-Louise Nilsson.

Carl-Henric Jaktlund har bytt uppgifter efter sju år som nationell ledare och har klivit in som ledare i ett resurscenter i Norden. Resurscentret kommer att arbeta med att översätta och utveckla material och filmer som används i Alpha.

– Drömmen om att jobba tätare tillsammans som nationella Alpha-kontor har funnits i många år. Jag är övertygad om att vi kommer få förstärkta förutsättningar att utveckla de material som kristenheten i Norden behöver när vi arbetar strategiskt tillsammans, säger Carl-Henric Jaktlund.