Nyår på Livskraft – en fantastisk möjlighet

Lägerlivet har betytt mycket för Andreas Långströms tro. För åttonde året kommer han att fira nyår på Livskraft Polar.
– Det har blivit en självklarhet. Livskraft har betytt mycket för mig, säger han.

Andreas Långström var på sitt första Livskraftläger 2011, året efter hans konfirmation.

– Då kändes det mest som en social grej för mig. Vi från »konfan« snackade ihop oss och åkte dit. Det var nog mest människorna runt omkring som lockade mig att åka på Livskraft, säger han.

Nu, sju år senare, är situationen en annan. Andreas har gjort resan från deltagare till ledare och kommer nu att precis som de senaste åren vara med och leda lovsången på kvällsgudstjänsterna.

– Förut tyckte jag nog att fritiden var det roligaste med Livskraft, nu är det precis tvärtom. Mitt fokus har skiftat, nu är kvällsgudstjänsterna och lovsången det som jag uppskattar mest. För mig har det också varit riktigt givande att få ha idrottsseminarium och därmed kunna kombinera mitt idrottsintresse med min kristna tro, säger han.

Redan som 10-åring spelade han för första gången musik på gudstjänsterna i EFS Bergsviken utanför Piteå. Musiken och lovsången har sedan dess blivit viktigare och viktigare för honom och nu är det hans främsta uttryckssätt för sin tro.

– Jag tycker det är superhärligt att leda lovsång. Jag gillar när det är mycket lovsång i gudstjänsterna, och att då få vara med själv och spela är både härligt och utvecklande. Alla har vi olika sätt att uttrycka vår tro, och för mig är lovsången det som ligger närmast hjärtat.

Andreas är inte ensam om att år efter år fira nyår på Livskraft. I år samlas hundratals ungdomar på tre ställen runt om i landet under nyårshelgen: Livskraft Polar i Älvsbyn, Livskraft Norr i Umeå och Livskraft Syd i Helsingborg.

– Livskraft har betytt väldigt mycket för mig och jag vet att många andra i min omgivning känner likadant. Nyår är en del av året då samhället lockar med mycket annat, inte minst festande och alkohol. Att då få åka på läger och fokusera på Gud och umgås med andra kristna är någonting helt annat och en fantastisk möjlighet, säger han.