»Coolt« läger, hajk i minusgrader och goda kursdagar

Här följer tre inspirerande nedslag från början av året i EFS Västsverige.

Sportlovslägret VinterSalt med temat »Coolt?!« samlade femtio barn och femton ledare under fyra dagar i februari. Dagarna erbjöd bibeltimmar, workshops, andakter, lek och tävling, god mat, nya kompisar och till och med lite snö. Ett fantastiskt gäng unga ledare i »Ledarspåret« (årskurs nio och gymnasiet) fick teoretisk undervisning i ledarskap på förmiddagarna, som övergick till praktik under eftermiddagar och kvällar. De förgyllde då lägret med roliga aktiviteter och fick inte minst bli ovärderliga förebilder för barnen på många sätt. Med tacksamhet ser vi fram emot juni och SommarSalt!

Början av 2024 i EFS Västsverige har också bjudit på fortbildning. Under två dagar i januari samlades även upp emot 40 personer för att gå kursen I Trygga Händer. Det blev dagar med mycket goda samtal och möten mellan både anställda och ideella ledare i olika åldrar från ett flertal av våra föreningar i väst.

Även scouterna har dragit ihop ett event i slutet av januari. Ett sprakande och fantastiskt vackert vinterdygn samlades två patruller och ledare från Noltorpskyrkan i Alingsås och Buråskyrkan i Göteborg till Vinterhajk. Väl framme, efter en halkig bilfärd till naturområdet Svartedalen nordost om Göteborg, blev det full aktivitet. Militärtält sattes upp, patrullkamp genomfördes, ved höggs och mat lagades i rejält många minusgrader innan det blev dags för lägerbål och övernattning med eldvakter som byttes av vid kaminerna. Dygnet avslutades med gemensam »vindskyddsgudstjänst«.