Eritreansk ungdomskonferens

I slutet av maj samlades ett hundratal ungdomar och unga vuxna till en uppskattad europeisk-eritreansk ungsdomskonferens på Åkerögården i Norrtälje. Som värdar stod den eritreanska gruppen från Betlehems­kyrkan i Stockholm. Temat för helgen var »Created on purpose for a purpose«.

– Vi är tacksamma till vår Herre för hans godhet och för vad Gud har gjort för oss alla, säger Elilta Tekeste från planeringsgruppen.

Huvudtalare under konferensen var pastorerna Dawit Bokre, USA, och Daniel Natnael, England, båda uppvuxna i EFS systerkyrka Evangelisk-lutherska kyrkan i Eritrea (ELCE).

Idén om en ungdomskonferens väcktes förra året då kommittén för ELCE i Europa under påsken anordnade en konferens i Stockholm. Då bildades en kommitté för unga evangelisk-lutherska eritreaner i Europa. Nu efter succépremiären på Åkerögården ser de fram emot att vartannat år samla unga till liknande konferenser med olika länder som värdar. Denna helg kom deltagarna från Holland, Schweiz, England, Norge, Tyskland och Sverige.

– Ungdomskonferensen erbjöd en unik gemenskap och uppmuntrade de unga i församlingen med rötter i Eritrea att finnas med och se nya skott slå ut, säger Sofia Svensson, som närvarade på konferensen i egenskap av barn- och ungdomsledare i Betlehemskyrkan.