»En stor uppmuntran«

Under årskonferensen fick EFS-föreningen i Luleå motta priset som årets insamlare.

Det kom som en stor överraskning för Inger och Lars Bernspång när det meddelades att EFS missionsförening i Luleå vunnit priset som årets insamlare 2021. 

– Vi visste inte ens om att vi var nominerade, så det var en smått overklig känsla när de ropade upp våra namn, säger Inger Bernspång med ett skratt. 

Förutom att hålla kontakten och organisera utbyten med vänförsamlingen i Ilula, Tanzania, har de under 2021 genomfört sin traditionsenliga skördemarknad på hösten samt en adventsmarknad, som tillsammans samlade in cirka 124 000 kronor till EFS mission.

– Det är något vi gör tillsammans och det blir inte så mycket jobb för var och en. Man kan enkelt bidra till marknaderna med olika saker, det vanligaste är nog något hembakat. Men det finns annat att tillgå också, en kille som heter Elliot var påhittig och sålde flera monteringar av vinterdäck till förmån för missionen, säger Lars. 

Under dessa marknader har kunden själv fått bestämma priset.  

– Det har fungerat väldigt bra. Våra gedigna missionsvänner lägger gärna på extra pengar på det som de köper, men allt vi får in är ju värdefullt och vi har även nått utanför kyrkans väggar, säger Lars och Inger fyller i: 

– Vår kyrka ligger centralt och under pandemin har vi sålt saker på parkeringen utanför, då jämför ofta de förbipasserande med vad varan hade kostat i butik.  

De är noga med att priset inte tillhör dem utan hela föreningen. 

– Nu ska vi ta hem checken och visa upp den för alla som bidragit i vår kyrka. Det här blir en stor uppmuntran för oss och det ger mersmak att fortsätta med insamlingsarbetet.