Efterlängtad psalmgala

Sjung för livet får åter möta publiken.

Lördag den 2 april är det dags för Psalmgalan Sjung för livet, som arrangeras av Lutherska missionskyrkans kör och orkester i Göteborg. Denna gång hålls konserten i Smyrnakyrkan och alla biljettintäkter kommer att gå till EFS biståndsarbete i Somalia. 

– Åh, vad vi har längtat! Visserligen var vi väldigt nöjda med förra årets digitala psalmgala, men att få möta publik, och känna trycket från församlingssång, kör och stor orkester, det är något helt annat och måste upplevas på plats, säger Rebecka Bramsved, en av initiativtagarna.   

Lutherska missionskyrkan (EFS i Göteborg) är trots sin ringa storlek en församling som i många år haft en stor kör och sedan några år även en stor orkester.

– Att ha så många som spelar och sjunger är en fantastisk tillgång till våra gudstjänster och vårt konsertliv, säger Johanna Fridolfsson, som i många år varit ledare för kören tillsammans med sin make Sven.

Denna konsert blir i Smyrnakyrkan som är betydligt större än de kyrkor man tidigare haft galan i. 

– Vi tror och hoppas att det finns ett uppdämt behov nu av att få träffas till en sån här kväll, säger Sven.

Publiken får ta del av en fin konsert, sjunga med i välkända psalmer ihop med kör och orkester och dessutom göra en insats för EFS biståndsarbete. 

Biljetter finns på nortic.se Konserten sänds även på EFS Play