Rekordår för sociala medier

För EFS blev 2020 det mest aktiva året någonsin på webben och i sociala medier. Vi har träffat duon som står bakom mycket av arbetet.

Corona-pandemin tvingade fram många omställningar, så även för EFS. Bland det första som genomfördes var att införa dagliga morgonandakter klockan 10.00 på EFS Facebook-sida. 

– Med enkla medel nådde vi ut till väldigt många med de här andakterna. Detta tack vare alla fantastiska människor runt om i landet som ställde upp för att dela hoppets budskap i en tid av oro, säger Dan Woodrow, produktionsansvarig i EFS, och fortsätter: 

– EFS har tidigare mest fokuserat på traditionella media, men mitt i pandemin lyckades vi väldigt snabbt ta oss an nya metoder för att på så sätt fortsätta tjäna rörelsen.

Lovisa Fundell, redaktör för EFS sociala medier, kan konstatera att vi aldrig förr har nått ut till så många via digitala medier som under förra året, främst via Facebook, EFS Play och Instagram. 

– Det är jättekul att vi fått så många nya följare. Vi strävar efter att skapa en gemenskap och att de som följer oss ska känna att de är en del av EFS. Vi vill alltid försöka bjuda in till interaktion med de som tittar eller läser, säger hon. 

En höjdpunkt för Lovisa var när en kvinna skrev in sitt vittnesbörd om hur Gud hjälpt henne genom sjukdom i cancer. 

– Jag drömmer om att vi får göra mer sådant, att dela människors vittnesbörd och få höra mer om vad Gud gör i våra medlemmars liv.  

Både Dan och Lovisa dök egentligen in i EFS av en slump och de är mycket tacksamma över sina första år som medarbetare. 

– EFS är för mig en av Sveriges bäst bevarade hemligheter. Det finns guld i alla föreningar, kyrkor och sammanhang som jag hittills har besökt. Jag är stolt över EFS historia och vad rörelsen har betytt för så många människor. Det räcker med att gå in i arkivet och se 200 år av missionsarbete och alla liv som levts för evangeliet, säger Dan. 

Lovisa fyller i: 

– För mig var EFS som en oupptäckt pärla och jag blir nästan upprörd över att jag haft så dålig koll. Inom EFS har jag upptäckt en teologisk klarhet, skärpa och sundhet som jag uppskattar. Det är ett ärofyllt uppdrag att få jobba här med tanke på allt som EFS gjort och gör. 

Duon vill tacka alla som under året varit involverade i EFS olika digitala kanaler och längtar samtidigt tills den dagen vi får ses fysiskt igen.

– Vi har alla fått se hur stort och viktigt digitala medier är, de är här för att stanna och vår satsning på det fortsätter. Men fysisk gemenskap är det som Gud har skapat oss för och vi alla längtar efter att få vara tillsammans igen. Förhoppningsvis kan vi snart börja resa mer och lyfta berättelserna om vad Gud gör runt om i rörelsen, säger Dan.