Missionärsretreat vid Langanosjön i Etiopien

I mitten av februari höll EFS en retreat under temat »Först måste evangeliet förkunnas för alla folk« för våra missionärer vid Langanosjön i Etiopien.

Kaplan för retreaten var Magnus Widholm, EFS regionala missionsledare i Sydöstsverige:

– Vi hade verkligen fina dagar tillsammans. Inte minst var det fantastiskt att få börja varje dag med mässa på den vackra stranden, säger Widholm.

För missionärerna är en retreat som denna ett värdefullt tillfälle att stanna upp och samla ny kraft inför alla de utmaningar som de möter.

– Jag hoppas att våra missionärer känner att vi som rörelse sätter högt värde på deras insatser och att vi verkligen unnar dem att få vara på retreat tillsammans. De får komma bort, fira mässa varje dag, sjunga på svenska tillsammans och ha en härlig vecka tillsammans och med Gud.

När de vuxna hade bibeltimme hade barnen ett eget program med sina ledare som anslöt från Sverige.

– Oerhört betydelsefullt och viktigt att vi också kunde ge bibelundervisning till barnen på deras nivå, konstaterar Widholm, som fick mersmak av sitt första besök i Etiopien.

– Det var starkt att få se det man hört så mycket gott om med egna ögon. Min fru och jag har sagt att vi definitivt kommer att återvända tillsammans till missionsfältet.