Klädkedjan Kriss engagerar sig för svälten i Etiopien

– I början av året reste vår familj till Etiopien, en resa som kom att göra starkt intryck på oss alla. För mig var det första gången som jag såg fattigdom på nära håll. Nöden kändes så överväldigande, så omöjlig att rå på, berättar Magdalena Kespe, chefsdesigner för klädkedjan Kriss som har ett sjuttiotal butiker i främst Sverige och Tyskland.

Startskottet för Kriss engagemang för Etiopien var familjens möte med Erik Johansson, EFS internationelle missionssekreterare, som också befann sig i Etiopien. Erik berättade med värme och engagemang om EFS arbete för att lindra effekterna av den hungersnöd som härjar i landet.

– Det behövs stora muskler för att åstadkomma varaktig förändring, men jag har inga stora muskler. Just därför blev jag så glad när jag kom på att vi skulle kunna engagera vårt företag, säger Magdalena.

Mellan den 22 och 24 september skänkte därför Kriss tio procent av sina försäljningsintäkter i alla butiker samt online till EFS hjälpinsatser i Etiopien.

– Slutligen gör det inget att jag inte har så stora muskler. Tillsammans är vi starka och tillsammans kan vi göra skillnad, säger Magdalena.