Guds superhjältar i fokus på barnkonferensen

Temat för årets barnkonferens, som pågår parallellt med EFS årskonferens, är »Guds superhjältar«.

– Bibeln innehåller många personer som, utan att själva veta om det, var superhjältar när de hjälpte sitt folk i olika situationer, säger IngaBritt Johansson som ansvarar för konferensen.

Barnmöten kommer att hållas i domkyrkan i Luleå där barnen varje kväll får möta en ny hjälte. På fredagen anordnas en utflykt till Gammelstads kyrkstad där barnen bland annat får resa i tiden och baka bröd i bagarstugan. Under lördagen blir det pyssel och aktiviteter på superhjältetemat. Vid söndagens »gudstjänst för liten och stor« kommer ingen att missa vad som har varit barnkonferensens röda tråd.

– Söndagen är vikt till den största superhjälten och barnen kommer att visa upp det de gjort under lördagen. Det är viktigt att vi möts över åldersgränserna, säger IngaBritt.

En nyhet för i år är att barnen inte strikt kommer att delas in i ålderskategorier, utan har möjlighet att välja grupp själva. De som är mellan 12 och 14 år kan dessutom välja om de hellre vill vara med på ungdomssamlingarna.

IngaBritt har arbetat för EFS i 30 år och tycker att barnkonferensen fyller en viktig funktion. Dels för att föräldrarna ska kunna slappna av och trivas, dels för att barnen ska få lära sig mer om Bibelns berättelser.

– Det låter som en klyscha att barnen är vår framtid, men det är de. Roliga aktiviteter kan de vara med om var som helst, men vi har något specifikt att ge dem.