Ett avstamp mot att bryta ny mark

Årsmöte, visionssamtal, gudstjänster, blåsinstrument och superhjältar. EFS och Salts årskonferens i Luleå var fullmatad och givande.
– Känslan är att den gav oss det vi hade tänkt – ett avstamp mot att bryta ny mark, säger Monica Arndt från planeringsgruppen.

Monica Arndt jobbar som informatör i EFS Norrbotten och var del av den planeringsgrupp som planerade och genomförde årskonferensen i Luleå under temat »Bryt ny mark«. Nu efteråt vill hon dela ut en rejäl hyllning till alla ideella medarbetare.

– Jag är oerhört stolt och tacksam. Det har varit en fantastisk arbetsglädje och ingenting har varit jobbigt. Jag har inte hört ett enda gnäll. Alla har varit otroligt tjänstvilliga och därmed gjort hela skillnaden. Utan dessa krafter hade det inte varit möjligt, säger Arndt med ett stort leende.

Trots att hon var spindeln i nätet hann hon uppleva en hel del ändå. Hon lyfter särskilt fram Kerstin Oderhems samtal om EFS vision och strategi framåt.

– Den förmiddagen blev väldigt lyckad. Det var mycket givande att få se hur vi ska sikta framåt och det gav ett avstamp mot att bryta ny mark, säger Arndt.

Parallellt med årskonferensen pågick Blåsarfesten och Barnens konferens. Anna Olsson, till vardags präst i EFS Norrfjärden, jobbade med den sistnämnda som hade temat »Guds superhjältar«.

– Fantastiskt att få vara med hela vägen från planering till slutförande. Det bästa är såklart när det är igång och vi får se hur peppade barnen blir och hur de hänger med, säger Olsson och fortsätter:

– Den närvaro och självklarhet i att tro som barnen levererar är otroligt inspirerande!

 


Budbäraren stannade till i folkvimlet och frågade några av besökarna vad de tar med sig från årskonferensen.

 

Julia Lundberg, Piteå

Vad tycker du om årskonferensen?

– Det har varit en jättebra konferens. Jag har varit med på ungdomsspåret och där har vi haft en bra gemenskap och många har tagit steg i tron. Det har varit väldigt givande.

Tycker du att årskonferensen är viktig?

– Ja, jag tycker att den är viktig. Vi får träffas tillsammans och se att vi är många.

Vad bär du med dig?

– Många olika saker. Inte minst en god magkänsla att helgen har fått landa bra. Det var också kul att få vara på hemmaplan i Norrbotten och se alla komma hit.

 

Stig Lennart Jonsson, Bureå

Varför kom du hit? 

– För att hämta inspiration. Jag var ombud också, men att hämta inspiration var min främsta orsak.

Vad tycker du om innehållet?

– Överlag bra och det kändes som ett viktigt tema. Kul också att få träffa Kerstin, vår nya missionsföreståndare, som jag inte hört så mycket om eller träffat tidigare.

Är det något särskilt du vill lyfta fram från konferensen?

Det här med att förnya människor och samhället. Vår tro ska inte bara påverka individen utan hela samhället. Vi har pratat för lite om det i EFS tidigare.

 

Neghisti Tesfai, Stockholm

Är du nöjd med årskonferensen? 

– Väldigt nöjd. För oss eritreaner känns det jättebra att vi i Eyassu Tesfay fått in en bror i styrelsen. Det är en stor glädje för oss. EFS missionsarbete har odlat i Eritrea och vi är frön till det.

Vad bär du med dig hem?

– Att vi behöver varandra. Gud behöver oss och vi behöver Gud och vi ska kämpa tillsammans.

Tycker du att årskonferensen är viktig?

– Ja, den är jätteviktig. Det är första gången jag är här och får träffa alla och se hur stora vi är. Att få se framtidsplanerna och delta i årsmötet var också väldigt lärorikt för mig.