En årskonferens fylld av framtidstro

Delat årsmöte, dubbla kvällsgudstjänster, fokus på vardags­evangelisation och sången Jesus till alla. Så kan EFS årskonferens i Örnsköldsvik summeras.
– Vi har utmanats av temat »Först måste evangeliet förkunnas för alla folk«, säger Mikael Artursson.

Samtidigt som lovsången var mitt i sitt esse under årskonferensens avslutande sändningsgudstjänst intog Barnens konferens scenen. Med framträdandet av sången »Jesus till alla«, nyskriven till konferensen av Susanne Artursson, charmade barnen den fullsatta kyrkan totalt. 

– Det var häftigt att barnen fick vara med och sända oss. Det blev en värdig punkt för konferensen, som över lag hade en väldigt god anda över sig. Jag mötte mycket tacksamhet och glädje både från konferensgäster och alla underbara volontärer. Gudsnärvaron var påtaglig, säger Mikael Artursson, missionsledare för EFS Mittnorrland.

Den inbjudne gästen Arne G Skagen, författare och evangelist från Norge, höll två predikningar och ett bibelstudium med temat att vardags­evangelisation är något för alla. 

– Arnes ton och budskap passar otroligt bra in i vår rörelse. Vi påmindes om att vi har ett vardagsmissionsfält i Sverige, och det behöver inte vara så omständigt att ta sig an det som vi tror, säger Artursson. 

Pingstkyrkan var huvud­lokal för konferensen och intill den ligger EFS-kyrkan där Barnens konferens höll till. 

– Vi har haft det fantastiskt och våra barnmöten blev över förväntan. Jag känner en otroligt stor tacksamhet till alla duktiga ledare. Det är redan flera som har hört av sig om att få sången Jesus till alla till sitt lokala sammanhang, säger Nanne Näslund, en av de ansvariga för Barnens konferens. 

Drygt 90 ungdomar deltog i den nya satsningen med ett lärjunga- och evangelisationsspår. Målet med spåret var att deltagarna skulle förstå vikten av att leva med Guds ord och uppleva den helige Ande.