Ny distriktsföreståndare på plats i Västerbotten

Ett drygt år av väntan och längtan är nu över. EFS Västerbotten kan med stor glädje välkomna Anders Lindh som ny distriktsföreståndare.

– Det är mycket som är nytt och delvis rörigt nu i början. Jag tycker att jag kan skönja många utmaningar som vi står inför och jag tror och hoppas att jag kan stå för goda bidrag i de utmaningarna, säger han.

Lindh har en lång och bred erfarenhet inom EFS och Svenska kyrkan. Hans teologiska resa började i 20-årsåldern när han lämnade Kalix för teologistudier i Uppsala vid Johannelunds teologiska institut. Första tjänsten fick han 1985 i Brunflo, Jämtland, där han också bildade familj. Åren 1993–1995 jobbade han som präst i Jönköping innan det bar av till Älvsbyn 1995 där han har verkat sedan dess, både på fasta prästtjänster och som bemanningspräst inom Svenska kyrkan. Nu, när han hunnit bli 58 år, väntar alltså nästa uppdrag i och med denna provanställning.

– Det är givetvis med djup respekt som jag tar mig an det här. Samtidigt känns det självklart kul och spännande. Under min livsväg har två saker varit centrala. Det ena är att så långt det går förstå Herrens väg för mig i mitt liv, det andra är att jag vill testa mina vingar och utmana mig själv. Att anta den här utmaningen är verkligen ett sätt att testa vingarna, säger han.

Vad hoppas du främst bidra med i din nya roll?

– Jag är en god lyssnare. Och jag har en bred erfarenhet av olika kyrkliga sammanhang och arbetslag. Sedan är jag en vän av Andens liv, det är en lång erfarenhet jag bär med mig. Jag är givetvis inte fulländad, men jag har en reflekterad hållning och