Livsväg ger redskap för livet

I oktober är det dags för Livsväg. Konferensen riktar sig främst till unga vuxna mellan 18 och 35 år och årets tema är Livet med Helige Ande.
– Det finns en hunger och längtan efter mer i denna
målgrupp, säger Victor Forss­man.

Under tredagarskonferensen får deltagarna ta del av en mängd aktuella seminarier, caféer, umgänge, lovsång och kvällsmässa. 

– Livsväg är en mycket bra möjlighet att få träffa andra i samma situation och ålder, och samtidigt få fördjupa sig och få del av riktigt bra undervisning och kvällsmöten, säger Victor Forssman ur planeringsgruppen. 

Temat för årets konferens är Livet med Helige Ande och huvudtalare är Sarah Hinlicky Wilson, en spännande person som är missionär och pastor i Japan. Hon kommer bland annat beröra frågor som: Hur kan jag få Andens kraft i mitt liv? Hur kan jag veta vilka andliga gåvor Gud gett just mig? Vad innebär det att ha Andens frukter i mitt liv? 

– Det här känns verkligen som ett aktuellt tema som det finns ett behov av mer undervisning kring. Jag upplever att finns en stor längtan att få utforska mer om Guds ledning och helheten i ett kristet liv. Att helt enkelt få ihop alla delar i livet som rör relationen till Gud och förstå mycket mer av vad det innebär att vara ledd av Helige Ande, säger My Nygren, medlem i Lötenkyrkan och del av planeringsgruppen för Livsväg. 

De senaste åren har konferensen haft ungefär 150 deltagare som strömmat in från olika delar av Sverige. På de öppna kvällsmötena har det kommit ungefär lika många till, både EFS:are och från många andra samfund. 

– Vi längtar efter väckelse i Sverige och det måste alltid börja med ett möte med Gud. Min förhoppning är att Livsväg ska ge redskap för att få ihop hela livet, en Gudsrelation som bär, och att den undervisning vi fylls med får komma till nytta i våra olika lokala sammanhang, säger Victor Forssman. 

 Anmälan till konferensen är öppen och görs på konferensens websida livsvag.efs.nu. Där går det också att läsa mer om schemat och vilka seminarier som erbjuds. 

– Vi vill betona att alla är välkomna oavsett hur långt man har kommit i sin tro. Livsväg är ingen elitgemenskap utan snarare en mötesplats för alla som hungrar och längtar efter mer, säger My Nygren.