Lättade restriktioner

Möjligheter till större samlingar ett glädjens bud för kyrkan och dess verksamhet.

Från och med 1 juni lättades pandemirestriktionerna. Nu får upp till 50 personer fira gudstjänst inomhus, och upp till 500 utomhus.

– Det var otroligt härligt att få ses igen. Vilken glädje att smittoläget ändrats så att restriktionerna kan lättas, säger Magdalena Sandberg, distriktskonsulent i EFS Västerbotten, bara några dagar efter att hon firat en idyllisk friluftsgudstjänst i Gärssjöbäck, Umeå, med psalmsång ackompanjerad av binas surr i äppleträden.

Lättade restriktioner innebär också att lägerverksamheten kan återgå till det lite mer normala igen. 

– Vi kommer ordna fem konfirmandläger i år eftersom de blev inställda ifjol. Det känns väldigt roligt och vi jobbar med att ordna lägren på ett bra och tryggt sätt. Lägren är otroligt viktiga då många ungdomar har haft det kämpigt under pandemin. Utifrån god kontakt med Region Västerbotten har vi en bra beredskap inför lägren, säger Magdalena och fortsätter: 

– Mitt hopp och min bön är att ungdomarna ska få växa i relation till Gud, till sig själva och till varandra. Jag önskar dem läger där tro och relationer får bli kroppsliga nu när så mycket varit digitalt.