Gud har öppnat en dörr för farsitalande

Det är väckelsetid för det persiska folket i Sverige. I Västerås har prästen Azita Saraii startat en ny EFS-förening för farsitalande.
– Gud har en plan av guld för oss, säger hon.

Azita Saraii har ett spännande förflutet då hon konverterat från islam till kristendom. Hon har även utbildat sig till präst och jobbar nu i Bäckbykyrkan – en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan i Västerås.

Allt som hänt under resans gång hjälper henne mycket nu när hon möter farsitalande som aldrig hört om Jesus förut.

– Jag börjar ofta med att berätta mitt eget vittnesbörd. Vad Jesus har gjort i mitt liv och varför jag tror på Bibeln som Guds ord, säger hon.

Att få höra om Jesus på sitt modersmål är enligt Azita en oerhört viktig faktor för att evangeliet ska nå fram fullt ut.

– Språket är verkligen jätteviktigt. Det känns fantastiskt att få berätta om Bibeln så att de som lyssnar får höra berättelserna på sitt hjärtas språk. Det hjälper dem verkligen att få se ljuset, höra sanningen och förstå Jesu kärlek, säger hon.

Arbetet med de farsitalande i Västerås har de senaste åren hängt helt och hållet på Azita Saraii och hennes man Ali. Men för några veckor sedan bildades en ny, egen EFS-förening som kräver att fler involverar sig då fler stolar behöver fyllas. Föreningen har ungefär 40 aktiva från Iran, Afghanistan och Kurdistan. Ungefär hälften av dem har nu blivit nya medlemmar i EFS.

– Det gör mig väldigt glad. Kyrkan är öppen för alla och Gud öppnar en dörr för oss genom att vi blir en egen förening. Jag känner att han har en plan av guld för oss, säger Azita med ett stort leende.

Sedan i januari har Azita även jobbat med en farsigrupp i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Där verkar också Mats Nyholm som direktor. I sin roll som rådgivare har Mats fått följa arbetet med de farsitalande på nära håll. Han har även fått det fina uppdraget att döpa majoriteten av dem som blivit kristna.

– Jag känner en stor glädje över detta arbete. Nu är det väckelsetid för det persiska folket i Sverige – och då överdriver jag inte. Tusentals farsitalande människor har kommit till tro de sista åren runt om i Sverige. Det är helt fantastiskt och något att verkligen glädjas över, säger Nyholm.

 


Här träffas farsigrupperna:

Tisdagar kl 18.00 i Bäckbykyrkan, Västerås. Farsigudstjänst, samtal och bön.

Torsdagar kl 18.00 i Bäckbykyrkan, Västerås. Kurskvällar och barnverksamheter.

Söndagar kl 10.00 i Bäckbykyrkan, Västerås. Översättning svenska gudstjänst och hemgrupper.

Onsdagar kl 17.00 i St:a Clara kyrka, Stockholm. Farsigudstjänst, samtal och bön.