EFS-praktikanter i startgroparna

Tio unga vuxna redo att möta svårigheter och hopp.

I början av september var det dags för de tio deltagarna i EFS praktikantprogram att resa till Etiopien, Indien, Irak och Tanzania. Praktikantprogrammet finansieras av SMR (Svenska Missionsrådet) och Sida och syftar till fördjupat lärjungaskap, möten med andra kulturer och ökad kunskap om internationellt utvecklingssamarbete.

Ett par veckor innan avresan i september samlades gruppen på EFS kansli i Uppsala för några dagars introduktion. Fanny Ljungdahl blev på grund av ett avhopp antagen till programmet tre dagar innan förberedelsekursen. Veckan innan hennes resa till Addis Abeba berättar hon hur det känns: 

– Nerverna är i taket men jag ser fram emot att se vad allt kommer att innebära. Jag tror att jag kommer att lära mig mycket och att mitt liv kommer att förändras. Att så nära få möta människor som har ont, både fysiskt och psykiskt, blir jättetufft, men det blir också hoppfullt att se hur organisationen kan möta de behoven. 

Tillsammans med Amanda Bergström, som också ska göra sin praktik i Etiopien, ska Fanny i samråd med Yonas Tesfaye på HCE bestämma på vilket av organisationens projekt som de ska tillbringa sin tid. De övriga praktikanterna åker i par till EFS samarbetsorganisationer Capni i Dohuk, Irak, Padharsjukhuset i Indien samt Iringa och Dodoma stift i Tanzania.