»En uppmuntransinjektion«

Startskottet för EFS årliga insamlingskampanj går kl 19.00 den 24 september, med ett fullmatat program om missionen.

För över hundra år sedan begav sig en nybliven änka ut på den indiska landsbygden för att ta sitt och sina barns liv, men i stället fick hon möta Jesus genom en kristen missionär. Kvinnan var Doktor Rajiv Choudhries gammelfarmors farmor och hennes Gudsmöte kom att förändra livet för familjens kommande generationer.

 – Utan den missionären hade min familj aldrig varit kristen, berättar läkaren Rajiv som idag ansvarar för missionssjukhuset i den lilla byn Padhar i Indien. 

Rajiv är en av de som tittaren får möta i årets Se Be Ge, en sändning som har temat »att leva mission«.

– Se Be Ge ger oss inblickar i människors vardag och hur detta att leva mission, blir konkret och praktiskt. Det blir som en en uppmuntransinjektion i hösten och länkar oss samman i den världsvida kyrkan, säger Kerstin Oderhem som följt planeringsarbetet. 

En annan person vars liv förvandlats är Aweke Alemayehu från Etiopien. Som tonåring var han drogberoende och levde på gatan i Addis Abeba, men i mötet med människor från Hope for Children fick han höra evangeliet och fick hjälp att bryta upp från sitt destruktiva liv. I Se Be Ge berättar han om hur han lever mission idag bland utsatta människor i Addis Abeba.

– Se Be Ge är ett ypperligt tillfälle att få en färsk uppdatering av EFS mission på olika håll i världen, men också att bjuda in andra att få en inblick i det holistiska arbete vi står i. Genom EFS internationella mission ser vi hur människor blir förvandlade av Jesus, inte bara i de länder där vi har goda samarbetspartners, utan också här hemma, när människor får upp ögonen för EFS fantastiska missionsarbete, säger Erik Johansson, internationell missionssekreterare på EFS. 

Pengarna som samlas in till Se Be Ge går till EFS mission, där det bäst behövs, det vill säga allt från evangelisation och teologisk utbildning, till diakonalt arbete och församlingsarbete både i Sverige och internationellt.

– En gåva till EFS mission är en gåva för hopp och framtidstro, en möjlighet för människor i de mest skiftande miljöer att få ett verkligt möte med levande Gud. Detta leder ofta i sin tur till ett nytt sätt att relatera till andra, både familj och vänner, men också helt främmande personer. Jesus kallar oss alla till något slags missionstjänst, vare sig vi känns vid det eller inte, de flesta hemmavid bland släktingar, grannar och vänner. Därför är Se Be Ge en sån fin möjlighet att låta sig både inspireras och utmanas i bön och givande, säger Erik.