EFS-kansli flyttar till Johannelund

Nu är preliminära datum satta för flytten av EFS-kansli från Prästgatan, Uppsala, där man huserat sedan 2011. Då flyttade man från Kyrkans hus i Uppsala och den här gången går flytten till Johannelunds Teologiska Hög­skolas lokaler i Löten.

– Orsaker till flytten är flera. Dels är vi trångbodda där vi är nu på grund av att vi har många deltidstjänster. Dessutom är köket på Johannelund i dåligt skick, det skulle bli dyrt att renovera. Det öppnar upp för att använda lokalerna på annat sätt, säger Annika W. Gunnarsson, ansvarig för fastighetsfrågor på EFS.

Fördelarna med en flytt så som Annika ser det är att det finns möjligheter att utnyttja Johannelunds lokaler på ett bättre sätt, som att samordna administration och det finns ideologiska fördelar med ett nära samarbete mellan EFS-kansli och Johannelund.

Vilken är den största utmaningen med flytten?

– Det är en världslig sak men parkeringsplatser, haha. Även att gå igenom och flytta pärmar samt arkivmaterial tar mer tid än man tror, säger Annika.

Planeringen av ombyggnation av de nya lokalerna pågår för fullt och den 10–13 november i år är tanken att flyttlasset ska köras. Ideella krafter är välkomna att hjälpa till meddelar Annika.