Res i Luthers fotspår

I höst arrangerar Budbäraren en resa där vi besöker viktiga Luther-platser i Tyskland.

Vi kommer få vara med och fira reformationsdagen den 31 oktober i Wittenberg, där hela staden bjuder upp till fest. Eisleben, där Luther både föddes och dog, kommer vi att förära ett besök. Vidare ska vi till den pittoreska staden Eisenach, där både Luther och Bach bodde under olika tidpunkter. Självklart ska också borgen Wartburg besökas, där Luther hölls gömd och översatte Bibeln till tyska. En annan nyckelstad i Luthers liv var Erfurt, och här ska vi till Augustinerklostret där han var munk under en tid.

Men en Lutherresa är också så mycket mer. Det är ett tillfälle för fördjupning i tron. Det ger oss våra historiska rötter. Framförallt är det trevligt att åka på en Lutherresa, där dagarna avslutas med gemensamma middagar på hotellen.

Om du anmäler dig till resan, var då beredd på att din kunskap om Martin Luther och hans teologi kommer till en ny nivå. Men inte bara det, du kommer förmodligen också att få nya vänskaper på köpet.

Resan riktar sig till alla våra läsare. Antalet platser är begränsade till en buss så anmäl dig omgående om du vill vara säker på att få en av dem.