Sänder Jesus via satellit

Miljontals människor i Mellanöstern och Nordafrika nås av kristet budskap tack vare Sat-7. Även de 13 miljoner barn, som sägs fått avbryta sin skolgång, får nu möjlighet till skolundervisning via Sat-7 Kids. Budbäraren var med på tevestationens årliga konferens i Cypern.

Varför jobba med tidningar när så få kan läsa? Terence Ascott, då tidningsredaktör, ställde sig frågan för 20 år sedan när han såg en fattig familj sitta klistrad framför teven i Kairo. Visionen blev tevestationen Sat-7 som i dag via satellit når miljontals människor i Mellanöstern och Nordafrika med det kristna budskapet. Även i flyktinglägren, där parabolantenn är en vanlig ägodel, kan sändningarna ses.
– Gud har utan tvekan försett oss på ett mirakulöst sätt – med människor, finansiering och säkerhet och han har hjälpt oss att övervinna många hinder, vittnar Ascott.

Sat-7 har fem kanaler som sänder dygnet runt, sju dagar i veckan på tre olika språk, arabiska, farsi och turkiska. På barnkanalen Sat-7 Kids började de våren 2015 att sända skolprogram för barn och ungdomar på flykt. 13 miljoner barn beräknas ha tvingats avbryta sin skolgång. Rita Elmounayer, VD för Sat-7 Kids berättar:
– Genom att ge barnen en skolgång investerar vi, inte bara i deras, utan i hela den arabiska världens, framtid.

Den årliga konferensen Sat-7 Network anordnades i början av april på Cypern. Här möts anställda, understödjande organisationer och företag samt andra intressenter för att uppdateras om läget.
– Det är en fantastisk upplevelse att få direktrapporter om vad som händer de kristna i Mellanöstern och i Nordafrika. Vi är stolta över att EFS stödjer detta arbete, säger Hillevi och Tore
Nilsson från Bjärnum, som för andra gången var med på Sat-7 Network.

Hillevi och Tore har sedan 2012 besökt EFS-föreningar för att inspirera och berätta om Sat-7. Under årets upplaga av Sat-7 Network fick de möjlighet att se en av Sat-7 Pars studior, belägen i en villa där livesändningar skapas i vardagsrummet.
– Att få se hur program produceras i en trång studio med begränsade resurser är otroligt imponerande, säger Hillevi och Tore.