Många intryck när döv­skolan i Asmara jubilerade

1980 grundades dövskolan i Keren i Eritrea. Det är den evangelisk-lutherska kyrkans, ELCE, och landets andra dövskola i landet. Den 22 november 2015 firade skolan 25 år. Kerstin Säfström, tidigare EFS missionär tillika lärare på dövskolan i Asmara, var närvarande under firandet och tyckte att det var höjdpunkten på sin tre veckor långa vistelse i landet.

– Dagarna fylldes av intryck av alla dess slag. Jag möttes av stor värme och omtänksamhet från vår kyrkas folk, säger hon.

Äldre medlemmar i församlingen frågade om gamla svenska missionärer och uttryckte en stor tacksamhet till dessa och till den vänskap som vuxit fram. Det finns en längtan efter att EFS ska komma tillbaka till landet, menar Kerstin. Och det är ömsesidigt.

– Vi i Sverige som har bott i Eritrea och levt med ELCE längtar alla till en förnyad kontakt och samarbete. Ett samarbete som startade för 150 år sedan. Vi har ett arv att förvalta och det finns en stor kärlek mellan våra folk. Det finns en ljusare framtid och alla våra böner behövs.