Klassiska tält­mötet återuppstår

Arrangörerna hoppas att 4 000 personer ska samlas för att lyssna till evangeliet.

I sommar ska den ambulerande evangelisationskampanjen »Det finns hopp« besöka tre svenska orter och erbjuda storslagna tältmöten. 

Förhoppningen är att de tre mötena ska fylla tältet som rymmer 4 000 personer och på så sätt nå ut med evangelium till det svenska folket.

– Vi upplever att tältmötessatsningarna föddes ur Guds hjärta, säger OAS-rörelsens Hans Weichbrodt, som är en av arrangörerna tillsammans med Carl Gustav Severin och Sebastian Stakset.

Det hela började med att evangelisten och rapartisten Sebastian Stakset fick en vision från Gud där han såg gigantiska tält fyllas med människor som kom till tro på Jesus. 

– Det ligger lite humor i det hela, för det var en relativt nykristen Sebastian som då trodde att tältsatsningar var vanliga. Ordet han stod på var Jesaja 54:2 som uppmanar oss att förlänga våra tältlinor. Ovetandes om Sebastians vision öppnar jag Bibeln en dag och läser samma bibelord, varpå jag får ett samtal där han berättar om satsningen, förklarar Weichbrodt. 

På drygt ett år förverkligades visionen, och i sommar slås tältet upp på tre svenska orter. Först ut är tätorten Sävsjö i Jönköping och i ren tältmötesanda förväntar sig Weichbrodt väckelse.

– Jag känner en fascinerande spänning inför mötena. Att 4000 personer ska samlas för att lyssna på evangelium under ett möte i Sverige är stort – och vi ska fylla tältet tre veckorundor under sommaren och återigen 2020 och 2021. Vi är helt klart beroende av Gud!

– Sebastian Stakset har fått nådegåvan att tala evangelium med sin publik tack vare sin bakgrund. De dörrar som Gud öppnar för honom är en av tillgångarna när vi ska nå ut till folk inför mötena. De lokala grupperna är också viktiga. Inför satsningarna ska det till exempel delas ut presentationer av kristen tro till hushållen. 

Förberedelserna har bland annat styrts av en ledningsgrupp med Heart of Evangelism i spetsen, sedan har många volontärer och företag varit engagerade. Det är ett tufft arbete, men alla som är med känner en gemensam glädje, menar Weichbrodt.

– Vi har varit tydliga med att detta är en av många satsningar. Vårt fokus har hela tiden varit att det ska välsigna Kristi kropp som befinner sig runt tälten i orterna. Vi har presenterat satsningen för många präster och ledare som är med på att hjälpa oss att bevara frukten.