Invigning för ny lärobok

Stefan Holmström var på plats i Tanzania för att delta vid högtidlig festmässa.

I drygt tre år har Stefan Holmström, missionär och föredetta missionsföreståndare i EFS, knåpat på boken Imani ya Kiinjii 2 (Evangelisk tro 2) – en bok skriven på swahili om den helige Anden.

– Det har länge funnits ett behov av en bok om den tredje trosartikeln. På 90-talet skrev Klas Lundström om Fadern och Sonen, och efter det har vi pratat om att få till en bok om Anden också. När jag gick i pension fick jag tid över, och Klas peppade mig i rätt riktning att ta tag i projektet, säger han. 

I slutet av augusti bjöds han in till Tanzania för att lämna över boken i samband med ett högtidligt avslutningsseminarium för ett hundratal evangelister som läst ett 3-årigt program i Iringa stift.

– Det skedde med full pompa och ståt på typiskt Tanzania-vis. Ett fint band som var lindat runt boken klipptes och sedan bad vi för boken om att den ska få bli till välsignelse.

Förutom ett par bibelhäften är det här Stefans första bok och han medger att det har varit ett äventyr att skriva den, inte minst att skriva direkt på swahili. 

– Jag har fått utveckla mitt språk och fått slå upp en del ord när jag verkligen vill träffa rätt. Det har också varit en utmaning att göra boken kontextuell, men jag hoppas att jag lyckats någorlunda bra med det.

Vidare är Stefans förhoppning att boken ska förkunna och undervisa den kristna tron på ett evangeliskt och bibliskt sätt, i denna bok om Anden, kyrkan och det kristna livet. Ett annat syfte med boken är att motverka en del avarter och lagisk förkunnelse. 

– Min bön hela tiden har varit att det i slutändan är Jesus och hans kärlek och frälsning som lyser fram genom hela boken. Det är just det som Anden alltid vill göra – att lyfta fram Jesus.