Var glad, var glad!

Tanzania har inget med min vardag att göra, men Jesus har! Nyss hemkommen från en härlig inspirationsresa till Tanzania törs jag säga så. För Jesus kallar mig alltid utifrån där jag är. Jag bor inte i Tanzania utan hemma i Alingsås. Landet kanske inte har något med min vardag att göra, men intrycket från mötet med kristna syskon i Tanzania lämnar en längtan efter ett liv med Gud i min vardag här i Sverige.

Tanzania är ekonomiskt sett ett fattigt land. Ändå kände jag mig rik efter resan. Inte på grund av min lön utan tack vare mötet med mina kristna syskon. I detta fattiga land finns de mest generösa och inflytelserika människorna! Trots att de inte har några pengar att ge av eller sociala medier att påverka utifrån. De har i stället något som jag tycker är en bristvara i Sverige och som gör deras vardag rikare än våran: glädjen i Gud. Och glädjen är självklar. Kanske är det för att de har färre störningsmoment än vad vi här i Sverige har?

Övningen och utmaningen i livet med Gud är att låta Gud få fylla våra behov. Men det ska inte visa sig i form av självförnekelse eller antal spenderade timmar i kyrklig verksamhet. Låt det i stället synas i våra mungipor! Vi är alla älskade av Gud och glädjen i Herren är en styrka(Neh 8:15), ett faktumgrundat i att Jesus Kristus har dött för dig, friköpt dig och vill ha med dig att göra! Det är något Jesus gör av glädje (Hebr 12:2) och som ingen kommer att kunna ta ifrån dig (Joh 16:22).

Egentligen är denna utmaning varken lättare eller svårare om du är tanzanier eller svensk. Det handlar om att du som individ väljer att låta Jesus vara den som fyller ditt liv och att hanskärlek och gärning för dig får vara grunden till din glädje. Jesus är en källa till liv och aldrig sinande glädje (Joh 4:14) om du låter honom bli det.

Vi måste också samlas och motta varandra utifrån Kristi glädje, något som våra vänner i Tanzania ständigt visade vart vi än kom. Så, är du glad över att få vara kristen? Är du glad över din församlingsgemenskap?

Tanzania kanske inte har så mycket med din vardag att göra, men Jesus har det! Och i det livet du är i älskar Gud dig och där, bara där, kan Jesus utrycka sin kärlek till dig och genom dig. Vilken glädje!