Vad tror du att de här dagarna får för betydelse för EFS i framtiden?

Budbäraren har träffat några av de som varit med på resan.

Åsa Farmery, lärare, Hagabergs folkhögsskola, Södertälje
– Det måste betyda mycket. Det är så många över hela landet som har varit här som har fått med sig saker härifrån. Jag tror att det kommer märkas på olika sätt, det skulle vara konstigt om allt bara var som vanligt när alla kom hem.

Dieter Pettersson, fastighetsskötare och vaktmästare på Kornhill, Halmstad
– Jag åt lunch med några etiopiska äldstebröder och vi började genast prata strategier, planering och visioner. Där tror jag vi har mycket att lära av varandra, de är väldigt målmedvetna. Framförallt i mottagandet av de som kommer till oss från andra länder – det är en ökad förståelse.

Jens Peterson, församlingsherde, Norra Gotlands pastorat
– Gud har varit väldigt närvarande. Andligt vitalt! Bönen kommer att få uppsving, längtan efter bön. Bibeln, det kommer vara mer intensitet och intresse att läsa ordet och samtidigt har vi fått höra vittnesbörd som är tagna rätt ur apostlagärningarna. Så folk blir nog hungriga.

Eric Voelz, Pastor i Piteå
– Tacksamheten över vad Gud har gjort och att samtidigt inte stanna kvar i det utan att se att det är samma Gud i Sverige som har gjort stora under i Etiopien och som längtar efter att göra fantastiska saker i Sverige.