Ungdomsserie om förföljda kristna

Inspirerat av verkliga händelser runt om i världen.

I advent släpps miniserien Amanda och Viktor av filmskaparna Emma och Charlie Cronberg i samarbete med missions- och människorättsorganisationen Open Doors. Handlingen utspelar sig i ett västerländskt land där kristna samlingar förbjuds både i hemmen och i kyrkor. Filmskaparna Emma och Charlie Cronberg, som är med i Sörbykyrkan i Örebro, fick idén till serien när ett ungt par som flytt förföljelse gick med i deras hemgrupp. De hoppas att serien kan väcka tankar om tron.

– Vi blev så drabbade av deras historia och började fundera på om vi kunde flytta in deras verklighet och upplevelse av förföljelse på grund av sin kristna tro, i en värld som våran. Vi läste sedan flera berättelser om förföljelse runt om i världen och skrev ett manus som Open Doors nappade på. De har också hjälpt till med personalresurser under inspelning och efterarbete, berättar Charlie Cronborg. 

I serien följer man tonåringarna Amanda och Viktor, spelat av Kerstin Andersson och Helmer Hagerius, vars vänskap sätts på prov under förföljelsen. Serien kommer att finnas på Open Doors hemsida.