Stor förväntan inför årets Se Be Ge

Trots pandemin samlade EFS Sjulnäs in 47 000 kronor till förra årets Se Be Ge – EFS årliga insamlingskampanj. 25 september är det dags för årets upplaga.

Under tidigare år har EFS Sjulnäs utanför Piteå anordnat en välbesökt basar till förmån för Se Be Ge, där palt, fika och lotterier har sålts i massor. Men förra året fick de tänka om.

– I ett av våra månadsbrev uppmanade vi till att ge en extra gåva som skulle gå till förmån för Se Be Ge. Medlemmarna svarade positivt på uppropet och skänkte förvånansvärt mycket gåvor, lika mycket som basaren normalvis brukar generera, säger Robert Johansson, ordförande i EFS Sjulsnäs, och fortsätter:

– Vi bor i ett samhälle där utvecklingen går framåt men i många delar av världen blir orättvisorna större och behoven ökar. Vi har haft möjlighet att ge av vårt överflöd och det har blivit tydligt under pandemitiden, säger Robert. 

Han är övertygad om att den lyckade insamlingen är ett resultat av att människor uppskattar att Se Be Ge har ett tydligt tema och att insamlingen har ett tydligt ändamål. Det är förtroendeingivande för föreningsmedlemmarna och lättare att ta till sig budskapet då.   

Robert hoppas att den årliga basaren blir av i år, men om inte är föreningen beredda på att ta till kreativa lösningar. 

– Vi hade ett styrelsemöte häromveckan och då såg det ut som om Coronarestriktionerna skulle lätta. Ibland har vi varit lite beroende av fysiska träffar när det kommer till kollekt och missionsauktioner, men vi har sett att det här med givande fungerar även på distans.

Se Be Ge sänds den 25 september och går under temat »Människor och samhällen förvandlade av Jesus«.