Sara Edström ny distrikts­föreståndare i EFS Mittsverige

Nu står det klart att Sara Edström, som kommer närmast från en församlingsherdetjänst i Gamla Uppsala församling, efterträder Mia Ström som distriktsföreståndare i EFS Mittsverige från första september.

– Jag blev uppmuntrad att söka när tjänsten kom ut, men jag behövde pröva tanken och be över den. Jag har bett om att Jesus skulle stänga dörren om det inte var rätt väg att gå, till exempel genom att någon annan skulle få tjänsten. Men så har det inte blivit. Det finns en lucka att fylla som svarar bra mot mina hjärtefrågor och gåvor, säger Edström, som medger att beslutet inte var helt enkelt eftersom hon trivts så bra i sin roll som församlingsherde.

Hennes hjärtefråga är att få jobba med relationen mellan EFS och Svenska kyrkan. 

– EFS är jätteviktig som inomkyrklig rörelse. Det finns sammanhang där det riskerar att bli skav och missförstånd och just de relationerna är min hjärte­fråga. Jag tror att vi ofta kan jobba förebyggande för att undvika missförstånd, till exempel genom att öka kunskapen om EFS inom Svenska kyrkan. 

Sedan uppväxten i Örnsköldsvik, studierna på Johannelund och arbetet i Lötenkyrkan har hon samlat på sig en god bild av EFS, men hon ser också fram emot att få upptäcka mer av rörelsens bredd. 

– Med glädje vill jag få upptäcka mer av bredden i EFS och möta alla de små och stora sammanhang som finns.