Sänd till Sverige

Missionsuppdraget lever vidare i högsta grad och under EFS och Salts årskonferens firades inte bara internationell mission. Att vi har ett viktigt uppdrag i dagens Sverige blev tydligt under såväl seminarier som undervisningspass och genom vittnesbörd.

Fredagen inleddes med ett strategipass kallat Sänd till Sverige där vittnesbörd varvades med undervisning om att berätta om Jesus i dagens missionsland Sverige. Passet leddes av utvecklingskonsulent Ingrid Lundström och Tin Mörk, projektledare för Nya sätt att vara kyrka. Bland talarna fanns Lars Nilsson, kyrkoherde i Söderhamn som berättade om hur de asylsökande är missionärer i deras kommun samt Samuel Lundström, en av initiativtagarna bakom Pannkakskyrkan.
– Det är Guds mission! Det handlar inte om vad vi inte har, utan om vad vi har. Hade vi dragit ut ett pingisbord i stället för pannkaksgrillen hade det blivit samma sak, berättade Samuel.

Fortsättningsvis under fredagen fanns flertalet seminarier där många av dem berörde missionstemat. Bland annat erbjöds en rundtur till några av Södertäljes nya stora kyrkor, ett körseminarium samt frågor gällande migration och uppehållstillstånd samt att vittna för muslimska vänner belystes också. Distriktsföreståndare Mia Ström modererade ett samtal om andens liv och gåvor bland oss i dag där Beatrice Kamau Lindgren och Iwan Giertz från S:ta Clara kyrka i Stockholm samt Hans Lundholm, tidigare präst i Lötenkyrkan, Uppsala, medverkade. De poängterade alla hur stor betydelse bönen har.
– Vi har upptäckt att bön är starkt kopplat till andens verk, det går inte att bygga Guds rike utan den Heliga anden, sa Iwan.
Hans fortsatte:
– Be att Gud ska verka i era sammanhang. Guds gåva handlar om att ta emot. Det är inte ledaren utan församlingen som ska få större frimodighet.
Beatrice drog paralleller mellan pingst och våren; då växterna spirar hinner det hända mycket under marken som vi inte ser.
– När kraften kommer kan vadsomhelst hända och vi måste ödmjuka oss inför Gud, sa hon. Guds ande är Jesus hos oss här och nu.