Plånböcker hjälper utsatta i Etiopien

Hope for Children berättar om hur de nya unika läderplånböckerna stödjer samhällets mest sårbara i Etiopien.

EFS har gått ihop med Hope for Children (HCE) i ett julklappssamarbete. HCE har via sin läderverksamhet designat och producerat en unik läderplånbok i begränsad upplaga – som är ett perfekt julklappstips för den som vill stödja EFS arbete i Etiopien.

Yonas Tesfaye, en av HCE:s grundare, berättar att coronapandemin har pressat deras verksamheter från alla håll och kanter. 

– Kostnaderna för basbehov har ökat kraftigt och därför ökar sårbarheten hos de mest missgynnade människorna i samhället som vi arbetar med. Vi arbetar för att minska de negativa konsekvenserna.

Plånböckerna, som HCE har designat och som nu finns tillgängliga för försäljning i EFS gåvoshop, är ett kreativt sätt att så in i organisationens arbete, menar Yonas. 

– Försäljningen av plånböckerna kommer att hjälpa organisationen mycket. Vi kommer dels att kunna hålla igång vår läderproduktion, och dels kunna nyttja inkomsten från försäljningen. Tack vare samarbetet kommer vi att kunna fortsätta stödja de många samhällsbehoven som är mer akuta än någonsin. 

Det Yonas önskar sig i jul är att HCE ska kunna fortsätta bedriva sina verksamheter under 2021, trots ett tufft år.

– Under den kommande julen vill vi förse familjer med julmåltider så att föräldrar kan fira Kristi födelse tillsammans med sina barn.